Emma Dekens en Jonathan Doornduin

www.instagram.com/emmadekens_art

Wij zijn Emma (21) en Jonathan (20). We studeren beiden aan Aki ArtEZ in enschede. Jonathan zit in het tweede jaar Crossmedia Design en Emma doet Fine art derde jaar.

Emma: Wat mij altijd heeft aangetrokken zijn de dingen die me bang maken. Toen ik klein was had ik een speelgoed robotje waar ik mee wilde spelen mits ik op drie meter afstand en op een tafel kon toekijken. Ik was doodsbang voor dat ding, maar het moest wel om de zoveel tijd van de
zolder gehaald worden om mee te ‘spelen’. Ik snap ergens wel waarom ik me zo aangetrokken voelde. Het is de balans tussen aantrekken en afstoten die blijft hangen. Veilig in je comfortzone naar een moord kijken op tv voelt als vermaak.

Jonathan: Ik ben nu 20 jaar, maar ik ben altijd een beetje kind gebleven. Meer dan eens laat ik dit terugkomen in mijn werk: kinderlijke felle kleuren, een maquette van Lego. Mijn publiek zet ik graag aan het denken door werk te maken wat op een controversieel ‘randje’ zit. Ik zoek meestal
een medium bij mijn ideeën, ongeacht of ik hierin al vaardig ben of niet. Het laatste half jaar maak ik voornamelijk elektronische nederpop. Niet mooi, niet lelijk, maar altijd met plezier.