Wunderraum

Een samenwerking met Willemien van Gurp. Uitgangspunt was een aan elkaar gegeven verzameling voorwerpen, geinspireerd daarop hebben we werk gemaakt.

Samenwerking met Willemien van Gurp, die vanuit een project van het Platform Deventer Kunstenaars (waar ze lid van is) een kunstenaar buiten dit platform moest uitkiezen die haar fascineert. In 2019 zal een expositie gehouden worden met alle kunstenaars van het PDK, alsook met alle kunstenaars die buiten dit platform zijn uitgekozen.

Onze samenwerking is begonnen met het uitwisselen van een klein museum van voorwerpen die ons fascineren. Ge├»nspireerd op elkaars verzameling hebben we werk gemaakt. Heel individueel, in ons eigen atelier en af en toe kwamen we bij elkaar kijken om te praten over het werk. Na een paar keer afspreken voelden we beiden dat we erg in onze eigen comfort-zone bleven en besloten we om samen aan te gaan ‘klooien’. De eerste keer hebben we dit gedaan door zelf werk te maken, maar wel geinspireerd te raken door elkaar omdat we aan dezelfde tafel werkten. Daarna hebben een atelier-moment gehad waarbij we begonnen aan een werkje en af en toe het werk gingen uitwisselen om daar weer op door te gaan werken. Het op deze manier uitzoeken van samenwerken, alsook wat ons beide fascineert is heel werkzaam geweest. Want uiteindelijk hebben we besloten om weer terug te gaan naar onze gezamenlijke fascinatie: het verzamelen. Maar hoe dit tentoon te stellen?

We besloten hiervoor terug naar de basis te gaan: onze eigen museua in ons eigen atelier. Ons eerste gemaakte uitwisselingswerk, waarbij we een werk hadden gemaakt uit de uitgewisselde musea is hierbij het eerste werk geworden. Elke week proberen we elkaar een werk te geven en hierop een werk te maken. Al deze werken samen zullen een zee vol werk vormen: Wunderraum!

In de Bergkerk staat aan de linkerkant van de kerk een podium, waarop al onze werken uitgestald zijn.