Pakje Kunst

Pakje Kunst gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtige in de regio en daarbuiten.

 

Pakje Kunst gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten.

Uit een automaat trek je een Pakje Kunst met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaars zelf.

Een PakjeKunst trek je uit nieuwsgierigheid, als een cadeautje, als aardigheidje of als verzamelobject. En aangezien een Pakje Kunst maar vier euro kost, kun je een prachtige kunstcollectie aanschaffen.

PakjeKunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg die geinspireerd werd door de Duitse Kunstautomat.

Ik wilde in eerste instantie meedoen als kunstenaar, maar zag dat je ook regiobeheerder kon worden. En aangezien ik de stad Deventer vindt bruisen van kunstenaars, galeries en kunstliefhebbers, zag ik zeker wel een kans dat dit plan zou kunnen slagen. BoekHandel Praamstra was gelijk enthousiast en een fijne samenwerking kwam meteen tot stand. PakjeKunst brengt me in contact met veel nieuwe kunstenaars en bovendien is het zelf meedoen ook erg prikkeld voor mijn eigen kunstenaarschap.

Het automaat van PakjeKunst kun je vinden op de eerste verdieping, tussen de kunstboeken, in Boekhandel Praamstra in hartje Deventer

Speciale activiteiten rondom PakjeKunst:

Groepsexpositie van 7 december 2018 tot en met 7 januari 2019 op de tweede verdieping van Praamstra, Deventer

PakjeKunst op Lowlands!

 

De deelnemende kunstenaars zijn (in willekeurige volgorde):

AnnaKarina ter Horst

Saskia Keuris

Edith Madou

Jeroen Diepenmaat

Paola de Bruijn

Alied van der Meer

Carla Dijk

Fleur Bekke

Petra Ferweda

Willemien van Gurp

Panka Chrirer-Geyer

Floor Coolsma

Stijn van Baalen

Gea Zieverink

Myrthe van den Heijkant

Yael Bonekamp

Guido Orsetti

Joke Proper

Renze Koenes

Sophia de Vries

Chris Visser

Gustave Nouel

Heidy Masman

Kitty Taverne

Marina Ruempol

Tim Allen

Esther Jacobse

Geo Oplaat

Giny Jans

Peter Kooij

Willemien Holterman

 

en natuurlijk ikzelf!

 

 

Categorie├źn