Pakje Kunst

Pakje Kunst gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtige in de regio en daarbuiten.  

Pakje Kunst gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten.

PakjeKunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg die geïnspireerd werd door de Duitse Kunstautomat.

Ik wilde in eerste instantie meedoen als kunstenaar, maar zag dat je ook regiobeheerder kon worden. En aangezien ik de stad Deventer vindt bruisen van kunstenaars, galeries en kunstliefhebbers, zag ik zeker wel een kans dat dit plan zou kunnen slagen. BoekHandel Praamstra was gelijk enthousiast en een fijne samenwerking kwam meteen tot stand. Na twee jaar de beheerder te zijn geweest, heb ik het stokje overgegeven. Ik blijf nog wel betrokken bij dit project als deelnemer.

De automaat van PakjeKunst kun je vinden op de eerste verdieping, tussen de kunstboeken, in Boekhandel Praamstra in hartje Deventer