Tierig Welend

Een reactie, in de vorm van een installatie, op de expositie 'Under Construction' die te zien is in het Kunstenlab van 5 maart tot en met 24 april

In de grote zaal van het Kunstenlab zal van 5 maart tot en met 24 april 2016 ‘Under Construction’ te zien zijn. Een expositie waarin drie kunstenaars zich bezig houden met gebouwen, architectuur, constructie.

Ik ben gevraagd of ik in de Kunstenlabsteeg en de projectruimte een installatie wilde maken. En aangezien ze daar tot op heden alleen nog maar plat werk hebben geexposeerd, vroegen ze mij of ik een installatie wilde maken in 3D. En aangezien mij dat een uitdaging leek, heb ik dit aanbod met beide handen aangepakt.

Alle informatie over de werken die in de grote zaal tentoongesteld zullen worden, riep heel veel vragen bij mij op: waar is het groen? Waar mag de natuur zijn creaties de vrije loop laten gaan?

Door mij met deze vragen bezig te houden, heb ik een installatie ontworpen die reageert op de kaalheid die ik ervaar in de werken in de grote zaal. Er zullen een soort bamboe-achtige planten gaan groeien in de Kunstenlabsteeg, lukraak in de ruimte. Of toch niet? Waar ze vandaan komen is niet helemaal duidelijk, maar ze willen graag maar een ding: naar buiten toe!

Mijn werkproces laat ik door middel van verhaal en beeldmateriaal zien op mijn website.

De gehele tentoonstelling zal op zondag 13 maart worden geopend om 16.00 uur.