De verzamelwoede verstrooid

De verzamelwoede verstrooid is de afronding van het project 'de verzamelwoede van mijn moeder'.

De verzamelwoede verstrooid is de afronding van het project ‘de verzamelwoede van mijn moeder’.

Tijdens de gelijknamige expositie bij Dynamo Expo in Enschede (van woensdag 29 april tot en met vrijdag 22 mei 2015) is een groot deel van de erfenis van mijn moeder uitgestald.  Iedere bezoeker kon een onderdeel van deze verzameling mee naar huis nemen en zo onderdeel worden van dit project. Door thuis een foto te maken van de nieuwe plek voor deze schat en deze foto naar mij op te sturen, ontstaat er een nieuwe verzameling van de erfenis.

Er zijn meer dan 100 foto’s binnengekomen, alsook prachtige verhalen van een aantal mensen die spontaan vertelden waarom ze een bepaald voorwerp hadden meegenomen of waarom ze het dat plekje bij hen in huis hadden gegeven.

Het project heeft zijn einde gekregen in een memory-spel, waarbij er vijf spelen zijn gemaakt. Elk doosjes bevat een setje kaarten van een voorwerp dat is meegenomen. Elk spel heeft een hoofdonderwerp: vaasjes, lijstjes, doosjes, servies en geloof. Sommige deelnemers van dit project hebben meerdere voorwerpen meegenomen en komen soms ook in meerdere verzamelingen voor.

Memory staat voor geheugen en geheugen associeer ik met herinneren. De herinnering aan alle voorwerpen, alsook daarmee de erfenis blijft hierdoor geordend in kleine doosjes in mijn eigen bezit.

Wil je meer lezen over het komen tot het einde van dit project? Lees dan hier het blogbericht, daar kun je ook een doosje memory nabestellen.