Een gezamenlijk kunstwerk

Op 'Wij de Wereld' hebben alle leerlingen gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk.

Ontwikkeld en gegeven met AnnaKarina ter Horst

Op Montessorischool ‘Wij de Wereld’ hebben AnnaKarina ter Horst en ik een project bedacht zodat alle leerlingen van de school aan een gezamenlijk kunstwerk hebben gewerkt.
Het basisidee is dat elke leerling een eigen ‘huisje’ maakt van klei. Of dit nu vanuit een duimpotje gemaakt is, of vanuit plakken klei in een vorm snijden en daar een rand aan vastmaken. Na het droge van de klei hebben de verschillende ‘bouwen’ een andere opdracht gehad.

De onderbouwleerlingen hebben nagedacht over de kleuren die ze bij de school vinden passen. Als je je ogen dicht doet en je denkt aan school…welke kleur zie je dan voor je? Het huisje is in deze kleur (of kleuren) getekend. Wasco, stiften, kleurpotlood of pastelkrijt. Wat de leerling zelf het prettigste vond.

En wat vind je het leukste om te doen op school? Hierover hebben de leerlingen van de middenbouw nagedacht en geprobeerd weer te geven in hun huisje. Elk materiaal wat ze passend vonden mochten ze gebruiken: papier, stof, hout, klei….

Een herinnering aan school, of het nu drie jaar geleden was of juist gisteren….en probeer daar een beeld uit te halen en dit weer te geven in je huisje. De bovenbouwleerlingen mochten in elk materiaal in hun huisje een deel van hun herinnering maken.

Alle werken zijn in school aan een muur bevestigd. De leerlingen die nu in groep zeven zitten, kunnen nog 1 jaar genieten van hun werk. De leerlingen in de onderbouw kunnen nog jarenlang hun werk zien hangen.

Bij het werk zit een boekwerk, hierin staat achter in een overzicht van alle werken en welke door wie is gemaakt. Het boekwerk is verder gevuld met quotes van de leerlingen. Waar denken ze aan bij school? Welke herinneringen hebben ze aan school? Mijn excuses dat de video op z’n kant is gedraaid. Youtube heeft dit automatisch voor mij gedaan…

Categorie├źn