Een Vaas Vol

Een project om stoffen bloemen te maken die biologischer en ecologischer zijn dan de bloemen die je koopt in de bloemenwinkel of supermarkt.

2013- heden

Het idee is ontstaan nadat ik een documentaire had gezien over het gebruik van gif in de bollenvelden, en later een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over fair-trade bloemen

Erg indrukwekkend en na het kijken heeft de snijbloem bij mij een nogal negatieve bijsmaak achtergelaten. Ik was een groot liefhebber van bloemen in huis, het vrolijkt op en ruikt heerlijk. Maar na het zien van de documentaire zet ik niet meer zo vanzelfsprekend elke week  snijbloemen op tafel. Gelukkig zijn er wat alternatieven, zoals eigen teelt van bloemen of het nemen van een plukabonnement. Om deze beperkte keuze wat uit te breiden kwam ik met het idee om een bos bloemen te maken van stof. Deze behoeven geen water, komen uit eigen land en hebben zeer zeker geen gif gehad in de ontwikkeling daarvan.

De ontwerpen zijn van AnnaKarina ter Horst en na de 2-kleuren zeefdruk heb ik het verder bewerkt door deze te borduren. Door het gebruik van fair-trade katoen en biologisch afbreekbare inkten tijdens het zeefdrukken zal deze bos bloemen op meerdere vlakken beter uit de verf komen dan een gemiddelde bos bloemen bij de supermarkt of bloemist!

Kijk in de webwinkel bij ‘een vaas vol‘ voor meer informatie en prijzen