FOGO Fear of Going Out

Hoe maak ik het mezelf makkelijker als ik van huis weg ga? 

 

2019 was voor mij een jaar lang bijhouden wanneer ik thuis was en wanneer ik mijn woonplaats had verlaten. Was ik thuis, dan ging ik weven. Was ik van huis, dan niet. Elke keer als ik mijn woonplaats verliet, knipte ik resoluut alle draden door van mijn weefwerk en begon de volgende ‘thuisdag’ weer opnieuw. Alle weefwerkjes samen vormen een agenda: er is af te lezen wanneer en hoelang ik thuis was per maand, per kwartaal en per jaar. Dit heeft geresulteerd in het werk ‘weggeweeft’.

Mijn idee was daarna om op verschillende manieren alle informatie die uit dit weefwerk kwamen te verwerken. Want ik was zoveel dagen weggeweest, zoveel dagen uit logeren geweest, zoveel dagen in het buitenland, etc. Maar eigenlijk wist ik al wel waarom ik het van huis zijn zo lastig vind.

Daarom wil ik me nu meer gaan richten op het me makkelijker te maken als ik toch van huis weg ben. Want ik wil me niet laten leiden door mijn angsten die in mijn verleden zijn ontstaan. Ik heb om die reden een aantal mensen gevraagd of ze mij zouden willen helpen door aan te geven of er iets is wat zij altijd meenemen als ze van huis weg zijn en of ze tips voor me hebben als ik van huis weg ben. Deze informatie heb ik onder andere verwerkt in het werk ‘ik ga op reis en ik neem mee …’