Freek de Vogel (vliegt ver weg)

Het nest van Freek de vogel is heel bijzonder: het is lang en krullerig, maakt geluid als de wind erdoorheen gaat. Maar Freek vind zijn nest niet mooi meer. Het maakt teveel lawaai, het is niet zoals de andere nesten en die bruine kleur…bah!

De leerlingen gaan op onderzoek naar Freek de Vogel en zijn nest, ontwerpen een nieuw nest en gaan deze daarna zelf bouwen. En natuurlijk wordt het nest versierd in de hoop dat Freek de Vogel terug gaat komen naar het nieuwe nest!

Aan het einde van de lessenserie krijgen alle leerlingen een boekwerkje mee naar huis waarin het hele avontuur van Freek de Vogel staat vermeld.

Wat leren de leerlingen tijdens deze lessenserie?

De leerlingen leven zich in, in het leven van Freek de Vogel. Ze schilderen of tekenen Freek de Vogel en ook zijn nest. Daarna gaan ze aan de slag met klei, takjes, wol en stukjes stof om een echt nest voor Freek te maken. En Freek heeft op het laatst zelfs een eitje gelegd in het nest! Natuurlijk gaan we samen dan nog een ei maken.

‘Freek de Vogel’ is een lessenserie van vijf lessen van elk ongeveer 1 uur en is geschikt voor de onderbouw (groep 1 en 2) van de onderbouw. Dit project past het beste bij de lentemaanden, maar kan het hele jaar door gedaan worden.

Er is voor deze lessenserie weinig voorbereidingstijd nodig voor de leerlingen of voor de leerkracht.

Wilt u dat uw leerlingen Freek de Vogel leren kennen, hem gaan schilderen, een nest gaan ontwerpen en ook maken? Of wilt u weten wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

jdekens77@gmail.com

06 – 1221 – 9124