Kunst kijken; kunst doen!

Tijdens ‘Kunst moet je kijken en kunst moet je doen!’ kom je met de klas naar de nieuwe locatie van het Kunstenlab. In anderhalf uur tijd komen de leerlingen in aanraking met autonome kunst door ernaar te kijken, erover te praten, maar ook door zelf iets te maken.

 

 

De foto’s en filmpjes hier boven zijn van verschillende workshops die ik heb ontwikkeld voor ‘Kunst moet je Kijken, Kunst moet je doen!’ Soms heb ik de workshops ontwikkeld met een andere kunstenaar, soms met een stagiaire van het Kunstenlab en soms alleen.

Over het project met inspiratie van een kunstwerk van Paul de Kort kun je hier meer lezen

Over het project met inspiratie van een kunstwerk van Harry Schomaker kun je hier meer lezen

Over het project ‘TimeShift’ kun je hier meer lezen

Over het project ‘Construction Sight’ kun je hier  en hier meer lezen

Over het project ‘stilstand.gif’ kun je hier meer lezen

Bij het Kunstenlab is meerdere keren per jaar een andere tijdelijke tentoonstelling te zien en per tentoonstelling wordt een andere rondleiding en workshop bedacht. Deze is natuurlijk afhankelijk van wat er op dat moment te zien is tijdens de tentoonstelling, maar deze is wel in overleg een beetje aan te passen.

Door de klas te verdelen in twee groepen, waarbij de ene helft begint met kijken en de andere helft van de groep begint met iets te maken, krijgen alle leerlingen de aandacht die nodig is. Per aanvraag en tentoonstelling zal er samengewerkt worden met een andere kunstenaar.

Deze beschouwings -en workshoples wordt schoolbreed aangeboden: dus vanaf de onderbouw t/m groep 8 van het basisonderwijs.

Wilt u met uw klas een bezoek brengen aan het Kunstenlab? En ervaren hoe uw leerlingen in een echt museum kunst gaan bekijken, erover praten en ook iets maken?  Of wilt u weten wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

jdekens77@gmail.com

06 – 1221 9124