Takkie het Takkenmonster

Samen met mede-BIK'er Femke de Bruijn is Takkie het Takkenmonster bedacht. Bij deze workshop leren kinderen observeren, verbeelden ze hun gedachten en gaan ze met hun handen aan het werk. De workshop zorgt voor een diepere natuurbeleving en wordt afgesloten met een 'gesamtkunstwerk'.

We willen met ons project ‘Het Takkenmonster’ kinderen en hun ouders meer bewust maken van hun natuurlijke omgeving, het Takkenmonster  kan tenslotte overal op duiken. Bovendien gaan ze inzien wat voor een prachtige materialen er te vinden zijn in de natuur, omdat elk takje nuttig kan zijn om het monster te voeren. Kunst en de natuur worden gecombineerd in onze workshop waardoor kinderen en hun ouders een bijzondere natuurervaring hebben. Daarnaast willen we dat er uiteindelijk een gezamenlijk kunstwerk ontstaat waarbij kinderen zich betrokken voelen.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor de kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ van 2015, maar is inzetbaar tijdens festivals of als een schoolbrede workshop. Hierboven zie je tekeningen van Takkenmonsters, kinderen die aan de slag zijn om een maaltijd voor Takkie te maken en de maaltijden zelf.  Ook is er een foto van de eettafel van Takkie te zien waar al wat maaltijden zijn neergelegd.

En natuurlijk als laatste is ook Takkie te zien.