Veltman en van der Vlugt

Een project van huttenbouwers

Een tafellaken, oude dekbedovertrekken, twee stoelen, een wasrek en wat wasknijpers. Alles wat je nodig hebt om een hut te kunnen bouwen waar je je veilig en vertrouwd kunt voelen.

Het gevoel van veiligheid in je eigen gebouwde hut uit onze jeugdherinneringen, willen we ook de bezoekers van de expositie ‘Refugium’ meegeven; de mogelijkheid om te spelen en een eigen hut of schuilplek te bouwen. Vooral in een tijd waarin er heel veel speelt en mogelijk is, maar waarin je wellicht niet direct alles weer wilt of kunt ervaren.  

Bouw, met de aanwezige materialen, je eigen hut of schuilplaats waar je in weg kunt dromen of je even in terug kunt trekken. Maak daarna een foto als herinnering aan jouw unieke plek en leg de spullen weer terug alsof er niets gebeurd is. 

Op de Instagram pagina ‘veltmanvandervlugt’ zijn de bouwsels, die gemaakt tijdens de expositie, zichtbaar. Je kunt ons op Instagram taggen bij de foto van jouw bouwwerk. Op deze manier maken we samen in de digitale wereld ook een plek om je terug te trekken, je veilig te voelen of van waaruit je een nieuwe wereld kunt creëren en ontdekken. 


www.instagram.com/veltmanvandervlugt/

De expositie ‘Refugium’ is een initiatief van het Platform Deventer Kunstenaars, dat om het jaar een grote expositie organiseert waaraan alle leden aan kunnen meedoen. Voor deze editie heb ik AnnaKarina ter Horst gevraagd mee te doen als ervaren huttenbouwer. De expositie zal te zien zijn in de Bergkerk te Deventer, van 19 april t/m 28 juni 2022.