Vliegensvlug deel 8 t/m deel 21

dood gevonden of gekregen insecten verwerkt in mini-series

Diverse uitstapjes uit het project ‘vliegensvlug’. Ditmaal een veertiental verschillende werkjes die allemaal uniek zijn.

De werken uit de series van vliegensvlug zijn soms lastig te vangen middels fotografie. Het beste zijn ze daarom met het oog te bekijken om er daarna heel gericht een uit te kiezen. Dit kan in mijn atelier, waar je ook de werken uit de andere series kunt bekijken. Je kunt een afspraak maken door te mailen naar: jdekens77@gmail.com

Een werk uit de serie kost € 20,- Per verkocht werk gaat hiervan € 5,- naar de bijenstichting.

Wil je een serie van 3 (verschillende) aanschaffen, dan kost dit € 55,-.

Wil je een serie van vijf (verschillende) aanschaffen, dan kost dit € 90,-

Wil je een complete serie (van 14 werken) aanschaffen, dan kost dit € 250,-

vliegensvlug deel 8

Vliegensvlug deel 8 is een insect gevangen in een halve bol hars op een heldere microscopische opname van datzelfde insect. De achterkant van het werk is gelaagd en weerspiegeld het gevangen insect. Het werk is 10cm x 75 cm en komt uit een serie van 9.

vliegensvlug deel 9

Vliegensvlug deel 9 is een insect gevangen in een stolpje door luchtbubbels omgeven. Het insect zal nooit bij de bloem komen, maar deze zal altijd in de buurt zijn. Het werk is 18,5 cm x 5,5 cm en komt uit een serie van 10

vliegensvlug deel 10

vliegensvlug deel 10 is een in hars gevangen insect omgeven door hout. De gelaagde ondergrond zorgt voor helderheid, zodat het insect nog beter zichtbaar is. Het werk is 8,5 cm x 5,5 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 12

vliegensvlug deel 12 is een insect gevangen in hars, bewaard in een borduurbakje. De houten borduurbare ondergrond zit weer op een helder bodem. Het werk is 8,5 cm x 5,5 cm en komt uit een serie van 12.

vliegensvlug deel 13

Een microscopische vlieg gevangen in spinnenpapier. Het werk is 9 cm x 5 cm en komt uit een serie van 10

vliegensvlug deel 14

vliegensvlug deel 14 is een insect gevangen in hars net passend in een halve bol bovenop spinnenpapier. Het werk is 7 cm x 3,5 cm en komt uit een serie van 6.

vliegensvlug deel 15

vliegensvlug deel 15 is een insect onder de drukpers gehaald, waardoor een blinddruk ontstaat. Het werk is 9 cm x 6 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 16

vliegensvlug deel 16 is een plat insect als stralend middelpunt vast geborduurd. Het werk is 7 cm x 3,5 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 17

vliegensvlug deel 17 is een caleidoscopische afbeelding van een insect met een toegevoegde bovenlaag die erop is geborduurd. Het werk is 9 cm x 6 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 18

vliegensvlug deel 18 is een afgeworpen huid van een wandelend blad met een toegevoegde onderlaag die eronder is geborduurd. Het werk is 8,5 cm x 5,5 cm en komt uit een serie van 7

vliegensvlug deel 19

vliegensvlug deel 19 is een microscopische afbeelding van een vlieg, getekend op krimpydinky. Het werk is ongeveer 7 cm x 3 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 20

vliegensvlug deel 20 is een lieveheersbeestje op een ondergrond van groene planten, bewaard in een bakje. Het werk is 8 cm x 4 cm en komt uit een serie van 10.

vliegensvlug deel 21

vliegensvlug deel 21 is een caleidoscopische afbeelding van een insect, met daarop een in plastic gevangen vlieg waartussen regendruppels zitten. Het werk is 8,5 cm x 5,5 cm en komt uit een serie van 10.

Categorieën