Ze zijn zo plat: de werken

Ze zijn zo plat: de werken, bevat alle autonome werken die zijn voortgekomen uit het project 'ze zijn zo plat'

‘Ze zijn zo plat: de werken’ zijn de autonome kunstwerken die zijn voortgekomen uit het project ‘ze zijn zo plat’.

‘Ze zijn zo plat, deel 1’ bevat vier platgereden dieren. Ze lijken omhoog te komen van het wegdek waarop ze zijn overleden door dat zijn ingescand en op doorschijnend sheet zijn afgedrukt. Ook de straten in zijn verschillende vormen zijn weergegeven. In speciaal gemaakte lijsten is het geheel gepast. Het werk heeft tijdens ‘de Salon’ in de zomer van 2018 in de Bergkerk gehangen.

‘Ze zijn zo plat, deel 2’ omvat 15 kleine kermiekwerkjes, speciaal gemaakt voor de actie ‘kunstenaars op een rij’ voor PakjeKunst. Platgereden en gevonden padjes heb ik in de klei gedrukt, afgebakken en geglazuurd.

”Ze zijn zo plat, deel 3′ omvat 7 grote foto’s op dibond, speciaal gemaakt voor de kunstwandeling ‘Eilandje’ op het Vogeleiland in Deventer. Het werk is te zien van 13 september tot en met 15 november 2020.

“Ze zijn zo plat, deel 4′ omvat 15 kleine werkjes, speciaal gemaakt voor de actie ‘kunstenaars in een rij’ voor PakjeKunst. In november 2020 zullen deze werkjes te koop zijn bij boekhandel Praamstra.

‘Ze zijn zo plat, deel 5’ omvat drie borduurringen met in iedere ring een afbeelding van een platgereden dier op straat. Het verspilde bloed en de ingewanden zijn met borduurgaren ‘verstopt’.

Categorie├źn